AVILABLE BACKING TRACK

Ada dikalangan anda menggunakan lagu tertentu mungkin sebagai set induksi pengajaran di sekolah, mungkin untuk backup sound persembahan bagi band yang tak cukup line up, serta mungkin memerlukan lagu minus-one, tetapi tidak jumpa? Hey, cuba hubungi saya! Saya buatkan satu untuk anda.

Ok. Ramai nampaknya cari backing track lagu rock melayu. Jadi, aku nak jual backing track yang aku buat ni. Mungkin untuk fun, mungkin untuk educational. Harga aku bubuh RM7 (harga promosi ke 2)  je satu tiap backing track yang aku offer ni. fail aku akan send melalui email dalam bentuk .mp3

Instrumen backing track basically aku letak drum. ada tambahan piano atau bass atau dedua sekali. Kalau tak mau bass dan piano aku boleh remove (by request). Kalau nak tempah backing track lagu lain selain yang aku offer, boleh. tapi kena deal harga lain la.

List lagu backing track yang available boleh chek it out sini. Boleh buat untuk backing track in-the-room jamming. Trainning session. Atau drum track boleh untuk home recording project.

Untuk beli, chek here.

oh ya, setiap pembelian melebihi 10 track aku akan bagi 2 bonus track secara PERCUMA.

Lagu Persatuan Puteri Islam Malaysia

Hari tu ada seorang guru meminta saya menyusun kembali lagu rasmi Persatuan Puteri Islam Malaysia (PPIM). Kerana lagu yang ada pada mereka agak kurang kualitinya (rakaman).

Saya cuba usahakan yang terbaik setakat yang saya boleh untuk membantu pelajar-pelajar untuk lebih bersemangat semasa sesi kokurikulum.

ini hasilnya;

Cloud simpanan backingtrack ghaib.

Ok, aku baru perasan email tahun lepas kata brinkster.net dah nak berenti bagi hosting free (selepas 15 tahun) Makanya, apa segala fail bungkuih dah.

Tapi tak apa. Kalau nak mp3 backing track boleh email direct kat gua. Sepertibiasa, hasilnya bukanlah tahap pro. Tapi gua berhajat juga mem-prokan diri dimasa akan datang.

Ok, steady brader.

Salam Patriotik


Mengajar generasi muda dewasa kini kelihatan lebih sukar untuk menanamkan jiwa patriotik. Bagi di sekolah luar bandar pula masalah penguasaan Bahasa Inggeris agak kurang dikalangan anak-anak sekolah.

Bagi seorang cikgu, adalah menjadi tanggungjawabnya memastikan anak muridnya tidak terhalang dari mendapatkan semua isi pelajaran itu. Jadi kaedah pembelajaran dan pengajaran disusun sekreatif mungkin.

Itulah yang dilakukan seorang guru Inggeris di kawasan luar bandar. Mengajar Bahasa Inggeris dengan menanamkan minat anak-anak sekolah terhadap lagu-lagu Inggeris. Sempena tema kemerdekaan ini, lagu yang bertema patriotik semoga dapat menanamkan semangat dan jiwa patriotik dikalangan anak anak.

Backing track semestinya menjadikan PdP bersama anak-anak murid dengan lebih menarik.

Tempah lagu?

Ada dikalangan anda menggunakan lagu tertentu mungkin sebagai set induksi pengajaran di sekolah, mungkin untuk backup sound persembahan bagi band yang tak cukup line up, serta mungkin memerlukan lagu minus-one, tetapi tidak jumpa? Hey, cuba hubungi saya! Saya buatkan satu untuk anda.